Wandeling Ardennen Corbion

Belgische Ardennen wandeling Corbion van 5.3km.Een wandeling Corbion in de buurt van het fraaie Bouillon. Voor het eerst 2 dagen na elkaar en verbleven in een B&B genaamd letibouderefuge. Deze was zeer goed meegevallen. Zeer vriendelijk en goede service. Ontbijt was zeker genoeg (teveel) maar daar maakte ik dan weer voeder bolletjes van voor de vogels.

Deze wandeling Corbion is vertrokken vanop een open vlakte welke met de wagen te bereiken was. De wandelingen zijn speciaal voor de vele mooie uitzichtpunten welke elk een naam hebben. De paden zijn zeer goed te belopen, toch zeker nu de ondergrond bevroren was. In de steile afdaling zijn natuurlijke trappen gemaakt. De panorama uitzichten over de Semois vallei zijn formidabel. Bij sommige steile afdalingen zijn er treden gemaakt. Heerlijk genieten van het stuk van de wandelroute langs de rivier de Semois.

Met kinderen is het aan de uitzichtpunten wel even opletten. De ravijnen zijn er zeer diep en steil. Het was -6° in een schitterende zon maar wel met een scherpe wind. Indien u deze doet let dan op de mooie witte reigers. Ook zijn er in deze omgeving zeker vakantiewoningen in de Ardennen te vinden. Eenvoudige huisjes of een luxe chalet in de Ardennen.

De wandelroute is te downloaden.

Door Awijzer

Geef een reactie