Wandeling waterval van Coo

De wandeling waterval van Coo lengte van 6,4 km.

Prachtige wandeling nabij de waterval van Coo Ster 1 Petit Coo Wandelen Waalse Ardennen. We zitten boven het dorpje Coo en passeren langs de 2 plaatsen vanwaar de parrasailing (of is het parapenting) vertrekt.We hebben van hieruit ook prachtige verre uitzichten waarvan je op de voorziene banken kan genieten. Je kan ze er zelfs zien vertrekken. Er zijn 2 vertrekplaatsen, dit om te kunnen opstijgen naargelang de windrichting. Het zijn allen bewandelde paden. toch moeten we even naar boven klimmen vanaf de plaats waar de stoeltjeslift boven vertrekt.

let goed op de gps maar vergeet zeker niet te genieten van deze fraaie wandel route. De route zoals ze is te zien is nergens aangepast. U zult merken dat de lijnen soms op bepaalde plaatsen door elkaar lopen, dit is van de plaatselijke pleinen af te wandelen voor de mooie foto' s. Een beetje over de bekende waterval van Coo (zogezegd de hoogste) De watervallen van Coo, in de rivier de Amblève, worden met een hoogte van 15 meter vaak als de hoogste watervallen van de Belgische Ardennen beschouwd. De toeristische dienst van de moeder gemeente Stavelot geeft 13 meter aan.

Een video van deze wandeling bij de watervallen van Coo.

De hoogste waterval van België

Dat is echter de waterval van Reinhardstein in de vallei van de Warche. Deze waterval is zelfs 60 meter hoog. Deze heb ik dan blijkbaar ook de hoogste genoemd bij mijn wandelingen in Reinhardstein. De kleine waterval bestond al in of vóór de 15e eeuw. In opdracht van de prins-abt van het Abdij vorstendom Stavelot-Malmedy is in de 17e eeuw door monniken de grote waterval gemaakt, waarschijnlijk om het aan de meander gelegen Petit-Coo tegen overstromingen te beschermen.

Enkele fraaie afbeeldingen van de route.

Handige links in de buurt.

Online kunt u een vakantiehuisje in de buurt zoeken. Vrijstaand en op vakantieparken in de omgeving van Stavelot Coo Malmedy en nog veel meer leuke plekjes in de Ardennen.

Download de Wandelroute.

Door Awijzer

Geef een reactie