Fietstocht Ardennen 38km

Fietstocht Ardennen 38km start in Petit Brin.

Deze fietstocht Ardennen 38km gaat een groot stuk op Ravel lijn 126. De fietsroute wordt omringt door dorpen zoals Durbuy Ciney Evelette en Modave. Een pauze is genomen in” La Gare d’ Hamois zeer fraai. Daarna hebben wij de Ravel weer verlaten. We fietsen door de mooie velden naar Saint Fontaines. waar het zeer mooi is met het kasteel en zijn natuurlijke omgeving.

Hamois is een land van water kastelen en grote boerderijen. En heeft nog een belangrijke landbouw activiteit. De buitengewone verscheidenheid van de vergezichten. En de weerspiegeling van een uitzonderlijk plattelands erfgoed. Dat kan men ontdekken tijdens een wandeling.

Zoals tal van dorpen in de Condroz volgt Hamois bijna volledig de loop van de rivier. Die de tuinen van de stationswijk doorkruist en verderop verdwijnt tussen de weiden. De overweg van Hubinne was als een grenspost. Daar kwam men het gehucht binnen in het oude Hamois. De Bocq die ontsnapt uit Scy en de vijvers van Achet. Die voedde er de molen die tegen het oude kasteeltje van de heren aanleunt. Daar op een kleine rotshoogte en omringd door eeuwenoude bomen. Kijkt statig de romaanse kapel van Sainte-Agathe uit op de enige straat die naar het plateau loopt. Een wonderbaarlijke fietsroute die zeker de moeite waard is. U kunt ook diverse wandelingen door de Ardennen bekijken.Ardennen vakantiehuisje huren.

Ook als u een leuk vakantiehuisje in deze omgeving zoekt kunt u bij Ardennenwijzer terecht. Op de Zoek en boek pagina kunt u kiezen uit meer dan 1200 chalets en vakantiehuisjes. En deze zijn allemaal 24/7 online te boeken in ons systeem. Maar ook bij de andere Ardennen vakantiehuizen partners kunt u terecht. Op een vakantiepark heerlijk even bijkomen in de natuur van de Ardennen. En de hond kan zeker mee naar de Ardennen. Vakantiehuisjes waar de hond meer dan welkom is.

Download de fietstocht Ardennen.

Door Awijzer

Geef een reactie