Constructam Ardennen

Op naar de Ardennen met de caravan.

Ardennen Caravan? Bij het plannen van een weekje of twee naar de Belgische Ardennen met de familie, dienen een aantal zaken in acht genomen te worden. Hoe geraak ik veilig in de Ardennen? Wat neem ik zoal mee? Waar verblijf ik? Wat valt daar zoal te doen? Zo is het gangbaar dat we al gauw een hele planning opstellen voor een verblijf in het zuiden van België.

Veiligheid op de baan voorop.

Vooraleer we kunnen dromen over wat we zullen doen tijdens een verblijf in de Ardennen, moeten we er eerst veilig geraken. Waar je vandaan komt maakt absoluut niets uit. De veiligheidsmaatregelen zijn voor iedereen dezelfde. Wegens het enorme aanbod aan campings in de Ardennen, is het zich begeven naar de Ardennen in een caravan erg populair. Wat we echter vaak vergeten, is dat niet alleen onze wagens maar ook de caravans perfect in orde moeten zijn. Denk maar aan de banden, de extra spiegels of het veilig aansluiten van de caravan op de wagen. Vele mensen onderschatten het belang van goede caravanbanden, en houden weinig rekening met de voorschriften inzake het maximale gewicht, de slijtage of de bandenspanning. Zulke zaken kunnen extra kosten met zich meebrengen en al gauw een aardige deuk maken in het voorziene budget voor je Ardennenverblijf. Wees dus altijd voorbereid en ga veilig de weg op!

Wat neem ik mee naar de Ardennen?

Wanneer we een verblijf plannen in de Ardennen komt daar het een en ander bij kijken. Vergeet nooit zaken zoals betaalmiddelen, alarmnummers, documenten of pijnstillers. Je weet immers nooit wat er ter plekke kan gebeuren. Het beste is altijd om een onderverdeling te maken in categorieën en een checklist maken om na te gaan of je de belangrijkste zaken hebt ingepakt. Contactgegevens, eten en drinken, geldzaken, gereedschap, gezondheid, kamperen, kledij, ontspanning, persoonlijke zaken, om er slechts enkele op te noemen. Neem natuurlijk geen zaken mee waarvan je weet dat je ze wellicht niet zult gebruiken. Laat die stropdas of sieraden dus maar thuis, en geniet ten volle van wat de Belgische Ardennen te bieden hebben!

Een beetje caravan Nostalgie.

Zorgvuldig plannen wat gaan we allemaal doen.

Een kijkje nemen in het beroemde oorlogsmuseum bij Bastogne is zeker aan te raden, en benadrukt het belang dat de Ardennenstreek heeft gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Genieten van een fris Belgisch pintje kan uiteraard ook met de talrijke brouwerijen in de streek, denk maar aan Orval. Zelfs de fanatieke raceliefhebbers vervelen zich hier niet en kunnen een bezoekje brengen aan het befaamde Francorchamps, waar ze zich enkele dagen per jaar zelfs coureur mogen wanen en zich op het circuit kunnen begeven. Autosport is natuurlijk niet het enige waarvoor de Ardennen bekend zijn. Wandelen, fietsen, kanoën, rafting, speleologie, het kan allemaal!

Door Awijzer