Trois-ponts Ardennen

Trois-Ponts Ardennen: een kleine gemeente in Luik

Trois-Ponts Ardennen is een kleine gemeente. Die in de provincie Luik gelegen is en bestaat sinds het jaar 1977. Ze bezit 3 deelgemeenten, namelijk: Basse-Bodeux, Wanne en Fosse. In de gemeente Trois-Ponts vloeien de rivieren de Salm en de Amblève samen. De vertaling ervan betekent "3 bruggen".

Reizigers die naar Trois-Ponts gaan, willen meestal genieten van de rust die er te vinden is. In de gemeente kan je wandelkaarten kopen waarmee je de natuur al wandelend kan bezichtigen. Je kan er ook voor kiezen om de bewegwijzerde wandelingen te nemen in plaats van een wandelkaart te kopen. Een populaire wandeling in Trois-Ponts is er één die je na 5,5 kilometer wandelen naar de Leroux-toren brengt. Het is een uitkijktoren met een hoogte van bijna 17 meter! Na een wandeling kan je genieten van lekker eten in één van de verschillende eetgelegenheden die deze gemeente te bieden heeft.

Meer te doen in de omgeving van Trois Ponts in de Ardennen.

Ruiterkaarten en mountainbikeroutes

Voor vakantiegangers die liever iets anders doen dan wandelen, zijn er ook kaarten te koop waarin ruiterkaarten en mountainbikeroutes staan. Wandelingen met de ezel? Wat leuk is om te doen in Trois-Ponts, zijn de wandelingen met de ezels. Er is een speciale ezel weide gelegen, waar de ezels op jou wachten om te wandelen. Je kan kiezen voor verschillende wandelingen. Wel moet je op voorhand reserveren om met een ezel te wandelen. Meer info op de website.

Uitstappen vanaf Trois-Ponts

Aangezien Trois-Ponts een kleine gemeente is, valt er niet zo heel veel te beleven. Wel zijn er veel leuke uitstappen mogelijk. Zo is Coo met de watervallen van Coo erg populair. En Adventure en pretpark Plopsa Coo is op ongeveer 2,5 kilometer van Trois-Ponts gelegen. Dit is zeker de moeite waard om naartoe te gaan, vooral voor gezinnen met kleine kinderen of voor mensen die van avontuur houden. Bij Coo Adventure heb je ook de mogelijkheid om te kajakken, te raften, te paintballen en nog veel meer leuke activiteiten om te ondernemen!

Skiën vlakbij Trois-Ponts

Op slechts 3 kilometer van Trois-Ponts is de skipiste van Val de Wanne gelegen. Het is een groot skicomplex voor iedereen die van sporten in de sneeuw houdt. Dit gebied bevat de grootste skipiste in Wallonië waar je kan alpineskiën, maar ook bevat ze de langste skipiste van België. Er zijn niet alleen skipistes beschikbaar om te skiën, maar ook om te sleeën. Aangezien Trois-Ponts zo dicht bij deze skipiste gelegen is, overnachten er veel mensen wanneer er voldoende sneeuw ligt. De actieve activiteiten in de sneeuw kunnen dan afgewisseld worden met een rustig verblijf in het afgelegen en rustige Trois-Ponts Ardennen.

Ardennen Accommodaties.

Voor het vinden van een vakantie accommodatie in de Ardennen hoeft u niet ver te zoeken. Wij bieden u het grootste online aanbod van vakantiehuisjes aan. Ook kunt u bij onze vakantieparken in de Ardennen een huisje boeken.

Enkele afbeeldingen van de fraaie omgeving van Trois Ponts.

Door Awijzer