Vielsalm Ardennen

Een vakantie naar Vielsalm Ardennen

Vielsalm is een gemeente in de Belgische Ardennen. De plaats is gelegen in de provincie Luxemburg, vlakbij de provincie Luik. Vielsalm Ardennen is gelegen aan de gemeenten Trois-Ponts, Sankt Vith, Gouvy, Houffalize, Manhay en Lierneux. Deze gemeenten behoren ofwel tot de Belgische provincie Luxemburg,ofwel tot de provincie Luik.
Vielsalm werd eeuwen geleden genoemd naar de rivier de Salm. In het verleden werd er een goudmijn gevonden die oorspronkelijk van de Kelten was. Bij opgravingen werden er in de 20e eeuw heel wat gouden munten gevonden. Volgens een legende zouden deze behoord hebben tot de graven van Salm.

Wintersport in Vielsalm

Bij Vielsalm is de Baraque de Fraiture gelegen. Er liggen skipistes die enkele dagen per jaar geopend zijn. Dit is dus een ideale uitvalsbasis voor mensen die van ski houden, om zo een dagje te skiën in de Belgische Ardennen bij voldoende sneeuw. Zo ziet u van alles te doen in Vielsalm Ardennen. Bekijk zeker de vakantiewoningen in de buurt.

Kastelen en bezienswaardigheden in Vielsalm

In en rond Vielsalm Ardennen is er veel natuur te zien, waardoor de omgeving geschikt is om te wandelen en te fietsen. Ook mountainbikers houden van het bosrijke gebied. Tijdens een wandeling kan je enkele kastelen tegenkomen. Ook is de eeuwenoude kapel van Farniéres er bekend. Vele jaren geleden was het een pelgrimsplaats. Vervolgens is het tankmonument er een belangrijk oorlogsmonument. Het is een herdenking aan de slag om de Ardennen tijdens de tweede wereldoorlog. Deze tank werd toen door de Amerikanen gebruikt om het gebied te versterken.

Het kasteel van de graven van Salm

Het kasteel van de graven van Salm, dat dateert uit de 9e eeuw, is één van de kastelen die je kan tegenkomen. Het is echter geen kasteel meer, maar sinds de 16e eeuw werd dit een ruïne. Vroeger bevond dit kasteel zich op een rotspunt, waardoor het gekend was als een hoogteburcht. De overblijfselen die nog steeds in de ruïne te zien zijn, is het poortgebouw en het muurwerk rondom het terrein van het kasteel. Op de plaats waar het kasteel vroeger stond, staat nu een nieuwe woonst. Je kan deze niet bezoeken.Het kasteel van Farnières

Vervolgens maakt het kasteel van Farnières deel uit van Vielsalm. Het werd voltooid in 1929. Echter heeft opdrachtgever Fernand Orban de Xivry zijn kasteel nooit gezien, want in 1926 verongelukte hij, voordat het kasteel afgewerkt was. Hij behoorde tot een adellijke familie uit België en wou het kasteel bouwen om als jachtverblijf te dienen. Omdat hij stierf, heeft het kasteel nooit dienst gedaan als jachtverblijf. Bij de afwerking van het kasteel in 1929, schonk zijn weduwe het kasteel aan de paters van Don Bosco. Het werd in gebruik genomen om te dienen als slaapzaal, klaslokalen en een kapel. Ook deed het kasteel jarenlang dienst als landbouwschool en tuinbouwschool. Momenteel is het een spiritueel centrum waar ook seminaries gegeven worden.

Een vakantiehuisje zoeken.

Online zoeken en boeken is ook bij de Ardennen vakantiewoningen mogelijk. U kunt ook naar een vakantiepark in de Ardennen gaan. Meer dan 2000 vakantiehuizen in de Ardennen snel en eenvoudig te boeken op Ardennenwijzer.

Vielsalm.

Door Awijzer