Saint Hubert ardennen

Saint-Hubert is populair bij toeristen

Saint-Hubert is een stad in België die gelegen is in de provincie Luxemburg. Er zijn zo’n 5.500 bewoners in deze stad. Aangezien er veel bossen zijn rondom Saint-Hubert, gaan er veel wandelliefhebbers naartoe. Ook om te fietsen en te mountainbiken is het een ideale bestemming.Er is een weerstation van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) gevestigd. Saint-Hubert heeft een rijke geschiedenis en heeft veel te bieden aan haar toeristen.

De Basiliek van Sint-Hubertus

De Basiliek van Sint-Hubertus met het abdijencomplex is een toeristische trekpleister in Saint-Hubert. Ze dateert uit de middeleeuwen en bezit verschillende kunstschatten. De bouw van deze basiliek heeft eeuwen geduurd, met een start naar de huidige vorm in 1064. Zo dateren de torens uit de 13e eeuw, het gewelf uit 1683 en de voorgevel van rond het jaar 1700. Hierdoor bevat de basiliek verschillende stijlen. Het interieur is gotisch en de voorgevel barok. Vroeger was dit een zeer belangrijk bedevaartsoord.

Het wildpark van Saint-Hubert

Wat ook geliefd is in Saint-Hubert, is het wildpark. Het is te bezichtigen vanuit verschillende wandelwegen in de natuur. op ongeveer twee kilometer van het centrum. De bedoeling van dit wildpark is om de wilde dieren die in de Belgische Ardennen leven, te tonen. Het gaat over dieren zoals damherten, herten, everzwijnen, bizons, enzovoort. De dieren die in het wildpark leven hebben er veel plaats. Maar doordat het wildpark zeer goed werd ingericht, zijn de dieren goed te zien voor wandelaars. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig. Ook is er een barbecueruimte en een multimediazaal beschikbaar.

Het vliegveld van Saint-Hubert

In Saint-Hubert kan je ballonvaarten meemaken. Een initiatie zweefvliegtuig uitvoeren, vliegen met een motorzweefvliegtuig, stages en trainingen beoefenen op het burgervliegveld. Het is geliefd bij hobby beoefenaars. Dat is ook de reden waarom het nationaal zweefvliegcentrum er haar thuisbasis heeft. Ernaast bevindt zich het militair vliegveld.

Het kasteel van Mirwart

Het kasteel van Mirwart dateert uit de 11e eeuw. En is een prachtig kasteel dat gelegen is op een heuvel. Vanuit het kasteel is er een mooi uitzicht te zien over de rivier de Lomme. Dat is een zijrivier van de rivier de Lesse. In de geschiedenis werd het verschillende keren verwoest, verkocht, belegerd, veroverd, herbouwd en gerenoveerd.Andere activiteiten en bezienswaardigheden in Saint-Hubert

Saint-Hubert is zeer veelzijdig. Buiten bovenstaande bezienswaardigheden en activiteiten. Vinden er op bepaalde ogenblikken in het jaar ook leuke evenementen plaats. Er zijn verschillende restaurants, snackbars en tavernes gelegen om een heerlijk drankje te nuttigen. Of iets lekkers te eten. Er zijn heel veel plaatsen in de stad en de natuur waar speeltuinen gelegen zijn, wat ideaal is voor kinderen. Je kan er wandelingen en trektochten ondernemen met een ervaren gids. Maar ook met een scooter rijden of de omgeving te paard verkennen. Verder is er een skatepark aanwezig. Zijn er tennisbanen beschikbaar en kan je er vissen, petanque spelen, kajakken, bowlen, zwemmen en nog veel meer avontuurlijke activiteiten ondernemen!

Kortom genoeg te doen in Saint-Hubert

Uw vakantiehuis in deze omgeving kunt u eenvoudig zoeken op de zoek en boek vakantiehuizen pagina. Op de kaart bij de vakantiehuisjes kunt u zien hoever u van Saint-Hubert bent. De vakantie verblijven variëren in deze Ardennen omgeving van een knus chaletje tot een luxe villa met zwembad. Pak uw vakantie in de Belgische Ardennen.

Chalets Ardennen.

Door Awijzer