Marche-en-Famenne Ardennen

Marche-en-Famenne in de Belgische provincie Luxemburg

Marche-en-Famenne, in de spreektaal ook gewoon “Marche” genoemd, is een stad die gelegen is in België, in de provincie Luxemburg. Er zijn een kleine 18.000 bewoners. Het gebied is ideaal voor iedereen die van de natuur houdt.

Wat te doen in Marche-en-Famenne?

Zoals dit bij elke plaats in de Belgische Ardennen het geval is, is ook Marche-en-Famenne de ideale uitvalsbasis om te wandelen, te fietsen en te mountainbiken. Echter zijn er ook andere activiteiten die je er kan ondernemen.

Een bezoek aan het natuuroord

Als je de rust wilt opzoeken, dan is een bezoek aan natuuroord Fond des Vaulx aan te raden. Het is een vallei die ongeveer 15 hectare groot is. Er zijn wandelroutes gelegen, die je in unieke landschappen brengen. Zo kan je kennismaken met verschillende grotten, rotsen, holtes, de Trotti aux Fosses afgrond, enzovoort. Degenen die dit wensen kunnen er gebruik maken van het trimparcours en de barbecue.

Paarden span en open koets rondtochten

Toeristen die het liever wat rustiger aan doen, kunnen een rondtocht maken via een paardenspan of open koets. Je kan kiezen hoe lang de rondrit duurt, vanaf een uur, tot een dag. Deze rondritten zijn ook leuk om te doen met kinderen.Kunst ontdekken in Marche-en-Famenne

Voor de kunstliefhebbers is er veel te zien in March-en-Famenne. Enkele voorbeelden hiervan zijn het kunstwerk Alliance éternelle van Hélène Jacubowitz, het kunstwerk met paarden van Pierre-Jules Mene, het kunstwerk Charme en blue van jozia Gozdz, het kunstwerk Castaldie van Louis Noël, het kunstwerk Kerkramen van Waha van Jean-Michel Folon, het kunstwerk Big Doll chez Vita, de muurfresco van Bernadette Henin-Lecomte, Fontein Ponthier van Alphonse de Tombay, het Vacuité van Naja, de muurfresco van Pierre Fromont en nog vele andere kunstwerken.

Speurtochten in de stad

Wat ook leuk is om te doen, zijn de speurtochten die je in de stad kan ondernemen. Er zijn speurtochten beschikbaar waarbij je via foto’s naar bepaalde bezienswaardigheden moet zoeken, of bepaalde sculpturen die je moet zoeken om een raadsel op te lossen. Ook kan je de stad ontdekken met videovoorstellingen. Op deze manier wordt een bezoek aan de stad een educatieve en interactieve ontdekking.

Sportieve activiteiten in Marche-en-Famenne

In Marche kan je verschillende sportieve activiteiten ondernemen, waaronder paardrijden, dressuur, paintball, karting, zwemmen, wandelen met een ezel, fitnessen, tennissen, speleologie, vissen en nog meer!
Als je de sportieve activiteiten graag afwisselt met een ontspannend moment, kan je genieten in één van de verschillende spa mogelijkheden die aangeboden worden in de stad of haar deelgemeenten.

Vakantiehuizen in de buurt.

Al deze leuke bezienswaardigheden musea en andere uitjes kunt u bezoeken vanuit uw Ardennen vakantiehuis. U kunt op onze speciale zoek en boek pagina direct online zoeken naar een geschikt vakantie verblijf in de streek.

Marche en Famenne
Vakantiehuisje Boeken?

Door Awijzer