Het kasteel van Bouillon

Het indrukwekkende kasteel van Bouillon

Het Kasteel van Bouillon is zeer indrukwekkend om te bezoeken. Zelfs toeristen die geen interesse hebben in kastelen, zullen het er toch naar hun zin hebben. Het is een middeleeuws kasteel dat gelegen is in de Belgische provincie Luxemburg, in de stad Bouillon.

Deze plaats ligt niet ver van de Franse grens. Populaire vakantiebestemmingen in de buurt van Bouillon zijn Vresse-sur-Semois en Rochehaut. Uiteraard is Bouillon zelf ook zeer gegeerd. Het adembenemende kasteel overheerst er in het landschap. In de zomer vinden er af en toe gezellige avondmarkten plaats. Het kasteel is het oudste kasteel dat gelegen is in België en één van de meest indrukwekkende kastelen die in heel Europa te zien zijn!

Een goede ligging van het kasteel

Het kasteel is goed gelegen. Zeker tijdens de middeleeuwen kon het kasteel veiligheid bieden aan de bewoners ervan. Deze hoogteburcht ligt aan de Semois, een zijrivier van de Maas die aan veel belangrijke steden en gemeenten gelegen is. Bouillon is zonder twijfel de belangrijkste plaats die aan de rivier ligt. Niet zo ver van het kasteel is een ander belangrijk kasteel gelegen, namelijk het Kasteel van Sedan in Frankrijk. Liefhebbers van kastelen kunnen beide kastelen bezoeken tijdens hun trip.

De geschiedenis van het kasteel van Bouillon

Het kasteel van Bouillon heeft een rijke geschiedenis. Verondersteld wordt dat het in de 8e eeuw werd gebouwd, omdat het oudste geschrift (een brief) waarin het voorkomt dateert uit 988. Godfried van Bouillon was ongetwijfeld de belangrijkste eigenaar van dit kasteel. Hij was de hertog van Neder-Lotharingen en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de kruistochten. Dit komt omdat hij één van de leiders was van de eerste kruistocht. Voor deze kruistocht had hij geld nodig, waardoor hij het Kasteel van Bouillon aan het prinsbisdom Luik gaf, als onderpand.De Godfriend van Bouillon zaal in het kasteel

In het kasteel bevindt zich de Godfried van Bouillon zaal. Deze zaal dateert uit de 13e eeuw en is uitgehakt in de rotsen. In de zaal bevindt zich een heel oud kruis dat vervaardigd werd in hout. Het ligt in de rotsbodem. Ook is er een standbeeld van Godfried van Bouillon te bewonderen.

Veroveringen van het Kasteel van Bouillon

Het kasteel werd verschillende keren aangevallen en veroverd. Onder andere Reinoud I van Bar en Lodewijk XIV van Frankrijk veroverden het kasteel. De burcht werd verschillende keren verbouwd.

Evenementen voor bezoekers

Het kasteel is zeer leuk om te bezoeken. Het is een echt gigantisch, middeleeuws kasteel. Voor bezoekers gaan er vaak leuke evenementen en spektakels door, zoals de roofvogelshow en de fakkeltochten. Rondleidingen kunnen met een audiogids gebeuren. Aangezien het een zeer groot kasteel is, moet er voldoende tijd genomen worden om het kasteel te bezichtigen. Na afloop van de rondleiding, laat het kasteel een diepe indruk na!

Kasteel van Bouillon
6830 Bouillon
België