Stoumont: een gemeente aan de Amblève in Luik

Stoumont is een gemeente in de Belgische provincie Luik. Door Stoumont loopt de rivier de Amblève. Een andere rivier de rivier de Lienne, mondt er uit in de Amblève. Stoumont bevat verschillende deelgemeenten, waaronder Rahier, Lorcé, Chevron, La Gleize, Cheneux en Moulin du Ruy. Een prima omgeving om een vakantie door te brengen in de Ardennen.Activiteiten en bezienswaardigheden in Stoumont

Bij een bezoek aan Stoumont kan je enkele activiteiten doen en bezienswaardigheden zien. Zo zijn er het kasteel van Froidcourt uit 1912, de Sint-Hubertuskerk uit 1927 en de Sint-Annakapel uit 1556 om te bezichtigen. Het kasteel kan je op afstand zien, maar het is niet mogelijk om er een bezoek aan te brengen. Wel is er bij het kasteel een vakantiehuis te huur voor een grote groep vakantiegangers.
Stoumont bezit tevens 2 indrukwekkende spoorwegviaducten, namelijk: het viaduct van Targnon en het viaduct van Vennes. Beide viaducten lopen over de rivier de Amblève. Ook zijn het allebei boogbruggen.

Een kleine impressie van een wandeling nabij Stoumont in de Ardennen.

Een vakantie in Stoumont? De gemeente Stoumont is goed voorzien op toeristische verblijven. Je kan er een vakantiehuis huren voor grote groepen, koppels, of kleine gezinnen. Van een klein chaletje tot aan een riante groepsaccommodatie in de Ardennen.

Ardennenwijzer.


Van alles te doen in en om Stoumont.

Wandelen door het Veen van Malchamps

Het Veen van Malchamps bevat moerassen, bossen en heide. Een deel van dit wildernisgebied ligt in Stoumont. Er zijn verschillende wandelroutes die er doorheen lopen. In dit gebied zijn minerale bronnen te vinden in de ondergrond. Enkele waterbronnen worden er gebruikt voor onder andere Spa en Bru. Voor een mooi uitzicht over dit gebied, kan je naar het museum van het bos en het water gaan. Er is namelijk een uitkijktoren met een prachtig zicht over het gebied.

Workshops koken

In Stoumont bevindt zich Traiteur Viva Cook. Bij deze traiteur is het mogelijk om workshops koken te volgen.

Een uitstap naar Coo

Stoumont ligt vlak naast de kleine gemeente Coo. Op slechts enkele kilometers verder, kan je dus ook activiteiten ondernemen die in Coo georganiseerd worden. De watervallen van Coo zijn bijvoorbeeld leuk om te zien. Voor gezinnen met kinderen is een uitstap naar Plopsa Coo een aanrader. Ook mag Coo Adventure niet vergeten worden. Er zijn zeer veel activiteiten om te doen, zoals: kajakken, karten, raften, 4x4 rijden, survivals, paardrijden, quad rijden, skydiven, speleologie, paintballen indoor en outdoor, klimmen, ezeltochten maken en nog meer!

Een uitstap naar Aywaille

Ook is Aywaille niet ver van Stoumont gelegen. Een uitstap naar deze gemeente kan gemaakt worden voor volgende activiteiten: een bezoek aan de grotten van Remouchamps en een bezoek aan Le Monde Sauvage.