Durbuy Ardennen

De kleinste stad van België Durbuy.

Durbuy, in een van de mooiste delen van de Ardennen liggend, wordt ook wel de kleinste stad van Europa genoemd. Ook zonder die titel is het een ideale plek voor een mooie vakantie voor het hele gezin.

Vakantie Durbuy.

De stad is verbonden met het kasteel dat aan de rivier de Ourthe liggend, het stadje compleet maakt. U kunt dit kasteel niet bezoeken, want het is al sinds de 18e eeuw in privé bezit. Laat onverlet dat het een prachtige uitstraling heeft. Rondom het kasteel vindt u de oude stad, met haar middeleeuwse straatjes. Er is niet zo gek veel veranderd aan dit stadje zelf. De sfeer die het uitademt, heeft nog steeds die oude uitstraling. Dit is een plek om te kanoën, zwemmen, van het water te genieten of voor een stevige outdoor activiteit te kiezen. Het is een paradijs voor wandelaars en fietsen in de Ardennen is altijd iets bijzonders. Ook in de avonduren is er genoeg te beleven. Wilt u lekker eten of een terrasje nemen? Het kan allemaal.

Ardennen vakantie.

Denkt u aan een Ardennen vakantie? Dan is dit de ideale plek, want aan bezienswaardigheden geen gebrek. U kunt de kasteeltuinen bezoeken of een wandeling in de bergen rondom maken. U kunt door de schilderachtige straatjes flaneren of een bezoek brengen aan Radhadesh, het kasteel van de Hare Krishna. Geen nood, u bent welkom, maar u hoeft niet te blijven. Best leuk om eens te beleven. Niet ver van de oude stad vandaan ligt Wéris, een van de 25e mooiste dorpen van België. Een bezoek aan dit dorp biedt u de kans een van de meest bijzondere bezienswaardigheden Durbuy te bezoeken. Hier bevinden zich namelijk henges, steencirkels uit de oude tijd. Wéris noemt men in de volksmond het Stonehenge van België. Dat is een tikje overdreven, maar het levert wel een mooie wandeling door de velden op.

Vakantiehuisje Durbuy.

In de directe omgeving van Durbuy ligt Coo, bekend vanwege zijn Cascade de Coo en de kabelbaan. Een paradijs voor kinderen. Hebt u een vakantiehuis in Durbuy geboekt, dan bent u circa 20 minuten van Coo vandaan. Een ander leuk uitje is een wandeling naar de ruïne van de burcht van Logne. Deze ligt prachtig hoog boven de Ourthe. Het vakantiehuisje Durbuy zelf ligt midden in de prachtige bossen, is voorzien van alle comfort en biedt rondom genoeg ruimte om te ravotten. Na een actieve dag, kunt u in het stadje zelf genieten van een typisch Belgisch maal, met dito bier.

Ontspannen naar Durbuy.

Een vakantie Durbuy is ieder moment van het jaar een absolute aanrader, want de Ardennen bieden in ieder jaargetijde een andere, maar steeds schitterende, aanblik. Daarnaast kunt u het hele jaar door wandelen en ligt in de winter over het algemeen genoeg sneeuw. Binnen een actieradius van 15 km vindt u een aantal skipistes, zoals op de Baraque Fraiture, loipen om te langlaufen en op de markt in Durbuy staat een schaatsbaan. Genoeg reden voor een geslaagde wintervakantie.Durbuy Ardennen provincie Luxemburg.

Durbuy Ardennen zeer toeristisch druk bezocht in alle jaargetijden. Het kleinste stadje ter wereld met veel terrassen en restaurants in het hart van de Belgische Ardennen. Altijd gebeurt er wel iets in dit bewegende stadje. Van live muziek tot kermis of een markt met een bepaald thema. Net buiten Durbuy zijn er genoeg campings en camper plaatsen te vinden.

Ook loopt de rivier de Ourthe door en langs de stad wat een charmant gezicht is. In de rivier kan er ook een kano gehuurd worden. Zo ziet u meer van de bijzondere natuur in de Ardennen. Veel is er tijdens het Ardennen offensief toch bespaard gebleven van verwoesting. Verder zijn er veel georganiseerde fiets en wandeltochten die vertrekken vanuit het stadje.

Enkele tips.

Tijdens uw bezoek aan Durbuy is het leuk om het lelabyrinthe te bezoeken. Een enorm doolhof kunt u het juiste pad vinden. En een ritje met het toeristen treintje van Durbuy is ook een aanbeveling.

Door Awijzer

Geef een reactie