Frahan Ardennen

Frahan Ardennen een charmante gemeente tegen de Franse grens

De toeristische stad Bouillon heeft verschillende deelgemeenten. Frahan Ardennen, of ook wel gekend als Frahan-sur-Semois, is daar één van. Deze charmante gemeente telt minder dan 100 inwoners. Dit maakt duidelijk dat het een heel klein dorp is. Eigenlijk maakt Frahan ook deel uit van de gemeente Rochehaut, tevens een deelgemeente van Bouillon. De gemeenten, dorpen en steden in dit gebied behoren tot de Belgische provincie Luxemburg. Ze liggen vlak bij de grens met Frankrijk, wat leuke uitstappen mogelijk maakt in België of ook in Frankrijk.

Wat te doen in Frahan?

Aangezien Frahan een erg klein dorpje is, zijn er weinig bezienswaardigheden. Wanneer je in dit dorp verblijft, kan je wel de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk bezoeken. Ze werd gebouwd in het jaar 1843. Het dorp bevat tevens een gebouw dat geklasseerd is. Het betreft een publieke wasplaats uit de 17e eeuw. Deze bestemming is vooral in trek bij mensen die van de natuur houden en tot rust willen komen in een kalm en vreedzaam gebied.
Omdat Frahan aan de rivier De Semois ligt, kan je er ook kajakken.

Wandelen, fietsen en mountainbiken in de natuur

De natuurpracht in Frahan Ardennen is schitterend. Er is veel groen te zien, met heuvels en bossen. Het dorp is de ideale uitvalsbasis om een wandeling, fietstocht of mountainbiketocht te starten. De mogelijkheden hiervoor zijn er eindeloos. Mensen die een hond in huis hebben, mogen deze niet vergeten mee te nemen. Onze viervoeters houden zeker ook van een wandeling in het gebied!Uitstappen vanaf Frahan

Vanaf Frahan zijn er veel uitstappen mogelijk. Alleen al in het volledig gebied van Bouillon met al haar deelgemeenten is veel te zien en te doen. Zo is er het dierenpark van Bouillon dat al sinds 1986 bestaat. Het is een gezellig dierenpark, midden in de natuur. Uniek aan het dierenpark van Bouillon is dat je er met een hond binnen mag. Je kan er de bruine beer zien, maar ook een jaguar, poema, tijger, leeuw, jak, buffel, hangbuikvarken en nog veel meer dieren. Een bezoek aan de stad Bouillon is ook een aanrader. Het Kasteel van Bouillon wordt er het meeste bezocht, wat niet abnormaal is. Wie van kastelen houdt, kan verder afzakken naar Sedan in Frankrijk. Het Fort van Sedan kan vanuit Frahan bereikt worden met de auto.

Een vakantie in Frahan

Voor een vakantie in Frahan kan je verblijven in 3 sterren Hotel Beau Séjour. De kamers zijn gerenoveerd en hebben er een mooi uitzicht over de vallei. Het hotel is tevens een restaurant, waar je heel lekker kan eten. Een leuke B&B in Frahan-sur-Semois, is B&B Bourgeoisie. Voor de liefhebbers zijn er ook vakantiehuizen om te huren.

Door Awijzer