Bütgenbach Ardennen

Bütgenbach in het Duitse deel van België

Bütgenbach is een prachtige gemeente in België. Het is één van de weinige Belgische gemeenten die in het Duitstalige gedeelte van het land liggen, of ook wel gekend als de Oostkantons. De gemeente Bütgenbach ligt in het oosten van het land, in de provincie Luik. Deze streek wordt ook wel de Belgische Eifel genoemd.Het meer van Bütgenbach

Eén van de belangrijkste redenen of misschien wel de belangrijkste reden waarom toeristen naar Bütgenbach gaan, is het aangelegde stuwmeer dat werd gebouwd van 1929 tot 1932. Dit meer van Bütgenbach is maar liefst 23 meter hoog en 120 hectare groot! Als je je geen 120 hectare kan voorstellen, dan bedraagt dit zo’n 1,2 vierkante kilometer. De inhoud ervan is meer dan 10 miljoen kubieke meter! De maximum lengte in dit meer bedraagt ongeveer 3 kilometer, terwijl de maximum breedte er ongeveer een halve kilometer is. Het water kan er maximum 18 meter diep staan, maar staat gemiddeld zo’n 9 meter diep. Het water in dit meer komt van de rivier de Warche. Energieleverancier Electrabel gebruikt dit voor het leveren van energie. Elk jaar wordt hier gemiddeld 2.200.000 kilowattuur geleverd.

Watersporten op het meer van Bütgenbach

De streek rond het meer is voor elke toerist geschikt. Veel vakantiegangers, of mensen die van een dagje weg houden, gaan er naartoe om watersporten te beoefenen. Wat je er niet kan doen is met de motorboot varen, maar verder kan je er naar hartenlust kajakken, waterfietsen, windsurfen, zwemmen, zeilen, vissen en nog meer!

Camp Elsenborn Lager

Bütgenbach is tevens gekend voor Camp Elsenborn Lager. Dit is een zeer grote kazerne van het Belgische leger dat in de deelgemeente Elsenborn ligt. Dit militaire kamp is erg goed gelegen in een bosrijk gebied, bij één van de hoogstgelegen gebieden in België, op zo’n 635 meter boven de zeespiegel.

De slag om de Ardennen

Elsenborn staat bekend door de slag van de Elsenborn, wat behoorde tot de slag van de Ardennen tijdens de tweede wereldoorlog. Dit is de reden waarom er een tankmonument met houwitser te zien is op één van de rotondes in de gemeente.

Natuurreservaat Schwalmbachtal om te wandelen en te langlaufen

Ook in deelgemeente Elsenborn ligt natuurreservaat Schwalmbachtal. Dit is zeer geliefd bij wandelaars tijdens de zomer. Er zijn dan ook erg veel wandelroutes die je er kan nemen. Tijdens de winter gaan veel langlaufers naar het gebied om te langlaufen op één van de verschillende langlaufpistes die er te vinden zijn.

Vakantie in Bütgenbach Ardennen?

Voor een prima accommodatie in deze Ardennen omgeving kunt u terecht op de vakantiehuizen pagina. Maar ook zijn er vakantieparken te vinden in de omgeving van Bütgenbach Ardennen. Online boeken is erg populair door de scherpe prijzen boekt u voordelig een weekendje Ardennen.

Bütgenbach Toeristische informatie

Door Awijzer