Ardennenwijzer tenten

Op zoek naar een tent?

Er zijn te veel soorten kampeertenten te koop. U moet eerst bepalen waar u de tent voor gaat gebruiken. Voor het populaire hiking inclusief overnachting zijn de lichtgewicht kleine tenten zeer geschikt. De grotere zware koepeltenten zijn er voor meerdere personen met zelfs slaapcabines. De verschillende soorten tenten zijn de Koepeltenten, Lichtgewicht tenten voor hiking, Opblaasbare tenten, Pop-up tenten snel plaatsbaar, Tipi-tenten en Tunneltenten. Tenten van 1 persoons tot wel 10 personen zijn zeker te koop. U kunt alle kiezen uit meer dan 700 tenten.

Top merken tenten.

Met een tent assortiment van meer dan 700 soorten zijn er natuurlijk veel verschillende merken. Een aantal tent top merken die uitgebeid getest zijn in de loop de jaren zijn Easycamp, Defcon, Bestcamp, Coleman, Dutch Mountains, en opkomer DoYouroutdoor. De prijs voor een tent varieert enorm van circa 10 euro voor de Emergency tent, tot wel 3500 euro voor de meest luxe en ruime tunneltent van Outwell Greycliff 7SATC. De hoogte van de tenten liggen van circa 50cm tot 200cm. Ook de waterdichtheid van een tent wordt aangegeven, hoe hoger het getal hoe langer het duurt tot de tent doorsijpeld. Het tent gewicht is natuurlijk ook zeer verschillend, een klein trekkerstentje kan 1a 2kilo wegen en een grote tunneltent wel 8 tot 10kilo.

Van polyester, katoen, en een combinatievan de twee worden de tenten gemaakt. Het polyester tentdoek neemt geen vocht op en is licht in gewicht. Het rekt minder uit en blijft strak zodat je niet telkens de tent weer moet spannen. Als de temperatuur kouder word is de polyester tent stugger met opvouwen. Door de waterdichte coating is deze zwaarder.

De katoenen tent voelt binnen prettiger aan, doordat het katoenen tentdoek ademt is het klimaat binnen optimaal. Het is dan ook een natuurlijk product. Een nadeel is dat het katoenen doek langer moet drogen na een regen bui en het is zwaarder. De katoenen tent wordt gebruikt voor langere periodes te gebruiken. Meestal een paar weken op een camping of zelfs een heel seizoen. Kamperen in een warm land? Kies dan voor een katoenen tent. Let ook op de kleur van de tent bij de aanschaf, kies de kleur waar u zich prettig bij voelt of pas uw tent aan het landschap aan waar u op vakantie gaat. Om totaal niet op te vallen in de natuur kunt u kiezen voor een Camouflage tent. Indien u uw kampeer uitrusting compleet heeft dan kunt u ook de Ardennen campings bekijken.

Door Awijzer