Poupehan Ardennen

Poupehan een rustgevend dorp in de Ardennen

Poupehan, of ook wel gekend als Poupehan sur Semois, is een klein dorpje in België dat behoort tot Bouillon en de provincie Luxemburg. Het is dicht bij de grens met Frankrijk gelegen, in een prachtig gebied van de Belgische Ardennen. De schitterende natuur is er ideaal om helemaal tot rust te komen. Dit komt onder andere doordat het kleine dorp aan de oevers van de Semois is gelegen. De betekenis van Poupehan is het huis van de fee.De geschiedenis van Poupehan

Ook al is Poupehan erg klein, toch heeft het wat geschiedenis met zich meegekregen. Vroeger was de tabak er zeer belangrijk. Daarom ook werkten bijna alle inwoners er in de tabaksteelt. Eeuwen geleden gingen vele bewoners er met Godfried van Bouillon mee op kruistocht!

Politieke besprekingen in Poupehan

Rond de jaren 1980 had Fons Verplaete, een belangrijke gouverneur van de Nationale Bank, er een buitenverblijf. Hierdoor werden er verschillende politieke besprekingen en onderhandelingen gehouden in Poupehan. Toen werden er oplossingen gezocht voor het herstellen van de economie in België.

Bezienswaardigheden in Poupehan

Poupehan zelf heeft niet veel bezienswaardigheden. Wel is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Eglise Saint-Remacle, of om de huizen met authentieke leien daken en natuursteen te bewonderen. Het Hertogelijk Museum (Musee Ducal) kan je er ook bezoeken. Vakantiegangers die meer bezienswaardigheden willen ontdekken, kunnen beter afzakken naar de grotere stad Bouillon. Hier is het mogelijk om het eeuwenoude fort van Bouillon te bezoeken. In Bouillon kan je ook naar de Archéoscope Godefroid de Bouillon gaan, of naar het dierenpark van Bouillon.

Activiteiten in Poupehan

Iedereen die van sporten in de natuur houdt, kan dit beoefenen in Poupehan! De hellingen rondom de plaats nodigen uit om te wandelen, te fietsen en te mountainbiken. In het dorp kan je een mountainbikekaart of wandelkaart kopen. Mensen die eerder van watersport houden, kunnen kajakken op de rivier de Semois. Er zijn verschillende afstanden mogelijk om met de kajak te varen. Ook is het mogelijk om te vissen op deze rivier.

Verblijven in Poupehan

Als je in deze rustige omgeving wilt verblijven, dan kan dat in verschillende accommodaties. Je kan bijvoorbeeld in een hotel met of zonder zwembad verblijven, in een vakantiehuis, of een gîte. Als je eerder van een camping houdt, behoort ook dit tot de mogelijkheden.

Eten en drinken in Poupehan

Poupehan beschikt over verschillende restaurants waar je heerlijk kan eten. Als je liever zelf wat wilt klaarmaken, kan je er terecht bij de slager voor het kopen van verse producten.

Door Awijzer