Dinant leuk om te bezoeken.

Een super toeristisch gebied is het leuke stadje in de Ardennen. Aan het water gelegen met de citadel en de beroemde bruggen. Ook de kabelbaan om op hoogte van de schitterende stad Dinant te genieten is een leuke attractie. De citadel bezoekt u via de kabelbaan of via de circa 400 treden aan u de keuze…

Strategische ligging van Dinant.

Een belangrijke toeristische plaats in de provincie Namen is Dinant. De stad is strategisch gelegen en met de auto ben je met een kleine zestig minuten in de Belgische hoofdstad Brussel. Dinant is dan ook een heel geschikte plek om een weekend of vakantie door te brengen. Dinant ligt bijvoorbeeld ook op de route van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella en Dinant ligt van oudsher strategisch tussen Keulen en Parijs en de woonbebouwing van Dinant heeft door de jaren heen aan de beide zijden van de oevers van de Maas vorm gekregen.

Een fijne vakantie begint in Dinant.

Voor het doorbrengen van een leuke vakantie of fijn weekend is Dinant zeer geschikt. Dinant wordt niet voor niets als één van de leukere plaatsen om te bezoeken tijdens een verblijf in de Ardennen aanbevolen. Zo is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Dinant een panoramisch uitzicht over de stad. Dit kan vanaf de Citadel van Dinant. Het mooie uitzicht en de ideale ligging van Dinant is een fantastische start om, tijdens een Vakantie, ook de rest van de Ardennen te gaan verkennen. En om zo de mooie bezienswaardigheden die de Ardennen te bieden heeft te gaan ontdekken.Belangrijke weetjes.

Dinant heeft in de wintermaanden ongeveer 13.000 vaste inwoners en dit inwoneraantal wordt in de zomer, wegens de komst van de vele toeristen, vele malen meer. Door de komst van de vele toeristen naar Dinant, zijn er in de loop van de jaren veel cafés en restaurants in Dinant gevestigd. De toeristen worden ook extra aangetrokken door de aanwezigheid van kastelen en abdijen in de Dinant omringende valleien. Ook is het belangrijk om te weten dat, naast de bezienswaardigheden Dinant, de uitvinder van de saxofoon (Adolph Sax) ook uit Dinant komt.

Mooie en bijzondere bezienswaardigheden.

Het plaatsje beschikt over een aantal zeer mooie en bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er de Citadel met het mooie uitzicht over de Maas. De Grot La Merveilleuse voor de toeristen die meer willen weten over het ontstaan van de natuur. Tijdens de vakantie Dinant mag een cruise over de Maas uiteraard niet ontbreken. Evenmin mag door de toerist natuurlijk niet vergeten worden, om een bezoek aan de Abdij van Leffe te brengen.

Wandelen.

Om de culinaire traditie van deze plaats te proeven, kun je het beste te voet gaan. Tijdens uw bezoek zijn de oude traditionele specialiteiten een welkome verrassing. Zo is er de Dinantse Koek. De Dinantse Koek is een harde koek. Een koek met honing, gezoet meel en Flamiche. Als het ware een gemaakte taart van vette kaas (Romedenne). Deze taart is bedacht door een zeer slimme Belgische boerin uit Romedenne. Tijdens het wandelen is een bezoek aan Brasserie du Bocq een aanrader. Brasserie du Bocq is een schitterende traditionele brouwerij. Een Brouwerij die gespecialiseerd is in de productie van bier. Het gaat dan om bier van hoge gisting met nog een nagisting in van het bier de fles. Allemaal heerlijke lekkernijen waarvan je mag genieten tijdens je wandeling.

Ook vind u in de stad de uitvinder van de saxofoon met zijn eigen museum en pleintje leuk om te bezoeken. Even bijkomen van de reis door de leuke stad ga dan mee met de rondvaart boot. Over de maas en bekijk de stad vanaf een andere kant. Koopt u een Dinantse koek dan kunt u daar tijdens de rondvaart van genieten.