Wandeling Ninglinspo Ardennen

Bijzondere Wandeling Ninglinspo Ardennen 8km.

Het eerste deel van de wandeling loopt langs het riviertje de Ninglinspo. De zijrivier van de Ambleve en het is een bergriviertje uniek in België. Diverse keren steekt u dit riviertje over middels kleine houten gammele bruggetjes……

Zelfs langs stenen rotswanden met alleen houvast aan touwen. Deze wandeling is absoluut ongeschikt voor mensen die niet goed ter been zijn. Wel leuk met grotere kinderen. Geniet op de mooie plekjes die de wandeling Ninglinspo met dit riviertje ons biedt. Iedere wandelaar zal het zeker met ons eens zijn dat dit wel een van de mooiste wandelingen is.Voorbereiding van de wandeling.

Een goede beschrijving van de route is noodzakelijk of neem een kaart of gps mee. Zorg dat u uw beginpunt en eindpunt van de wandelroute weet. De juiste bewegwijzering volgen kleur en pijltjes van de route. U kan vertrekken vanaf de parking in het dorpje Sedoz met dezelfde straatnaam. Start en eindpunt wandeling Ninglinspo Ardennen Sedoz 27, 4920 Aywaille, België.

Verrasende wandelroute Ardennen.

De wandelroute van de Belgische Ardennen die u niet mer gaat vergeten. Door het fraaie aanzicht van het kronkelende bergriviertje de Ninglinspo zijn er veel plekjes om even stil te blijven staan. Op sommige plaatsen zijn er brede natuurlijke waterplassen ontstaan waar u als het warm is even de voeten kan afkoelen. De vele kleine watervallen zijn een leuk aanzicht tijdens de wandeling. Deze avontuurlijke wandeling word niet aangeraden indien u slecht te been bent. Er komen veel kleine hoogte verschillen voor tijdens de route die het wat moeilijker maken.

Genieten tijdens de wandelroute.

Op verschillende plekken blijft u vanzelf even stilstaan om de mooiste plekjes in u op te nemen. Op ongeveer de helft van de wandelroute is er een bijzonder uitkijkpunt. De zeer natuurlijke omgeving van dit gebied van de provincie luik is wel een van de fraaiste in de Ardennen. Het kan druk zijn in het hoogseizoen op deze wandelroute vooral in de weekenden. Op zoek naar een vakantiehuisje in deze Ardennen omgeving bekijk dan de online Ardennen vakantiehuizen.

Start en eindpunt Sedoz 27, 4920 Aywaille, België

Door Awijzer

Geef een reactie