Naar de Ardennen

Goedkoop en voorbereid naar de Ardennen.

Naar de Ardennen op vakantie gaan kan een groot avontuur zijn. Je gaat er bijvoorbeeld naartoe omdat je mooie wandeltochten wilt maken, een aantal dagen wilt vissen of omdat je als echte avonturier bergen wilt beklimmen. In zo’n vakantie kan heel wat geld gaan zitten, maar je moet ook zeker goed voorbereid zijn. Daarom een aantal praktische tips die je helpen voor te bereiden op zo’n reisje en er voor zorgen dat er nog wat euro’s in je zak blijven zitten.

Kies allereerst voor een gunstig vervoersmiddel.

Als je naar de Ardennen op vakantie gaat kan het zijn dat je een aantal verschillende plekken aan wilt doen, bij zo’n vakantie is het aan te raden om de auto te pakken. Reis je liever met de trein? Dan kun je ook de Thalys pakken. Vanuit Nederland rijd je bijvoorbeeld naar Spa, Barvaux, Eupen of Vielsalm en vanuit een bestemming uit België word dit nog voordeliger.Denk na over het seizoen waarin je gaat en pak ook daarvoor in. Als je in de winter naar de Ardennen gaat of in de zomer is van grote invloed op de inhoud van je koffer of backpack. De winter kan namelijk aardig koud zijn in de Ardennen en dan zijn warme kleedjes meer dan belangrijk. Maar pak bijvoorbeeld in de winter ook een thermoskan in zodat je wat warme thee kunt mee nemen. Reis je juist in de zomer? Dan kun je niet zonder anti-muggenspray, voldoende drinken en vergeet in elk geval geen wandelkaart, zaklamp en EHBO-kit. Neem opladers mee!
Wellicht zou je het niet verwachten, maar in de Ardennen vind je gewoon een goed telefoonnetwerk. Neem dus voldoende opladers mee en zorg dat je niet per se gebruik hoeft te maken van internet cafés of telefoon cellen.

Spreek je geen Frans? Dan kan het aan te raden zijn om een woordenboekje mee te nemen. Sommige mensen in de Ardennen spreken namelijk alleen deze taal en dan is het handig als je jezelf toch verstaanbaar kan maken. Daar kan een woordenboekje meer dan goed bij helpen en dit hoeft bovendien ook niet eens veel ruimte in te nemen.

Regel van te voren een accommodatie

Op sommige momenten kan het op diverse plekken erg druk zijn in de Ardennen. Het is dan aan te raden om van te voren al een accommodatie te boeken. Doe dit bijvoorbeeld online bij Naardeardennen.be waar u keuze heeft uit een zeer ruim assortiment vakantiehuizen. Het is in Europa niet altijd normaal om af te dingen op hotels. Soms kunnen prijzen voordeliger uitvallen als je met een groep een excursie gaat doen. Wil je bijvoorbeeld met twee families een mooie wandeltocht maken, dan kun je van te voren al informeren als je een gids nodig hebt en wie weer krijg je dan nog groepskorting ook.

Houd rekening met het jachtseizoen en vers fruit

Op sommige plekken in de Ardennen wordt gejaagd. Als je dus naar de Ardennen op de vakantie gaat, moet je van te voren even uitzoeken of op dat moment het jachtseizoen is. Anders wordt je in het bos uit je schoenen geschoten en dat is waarschijnlijk niet iets waar je op zit te wachten. Maar let ook op het plukken en eten van vers fruit. Hier kan soms iets mis mee zijn en daar kan je lichamelijk ziek van worden. Lees hier meer over wild in de Ardennen.

Door Awijzer

Geef een reactie