Ardennen wandeling Solwaster 10.3km

Ardennen wandeling Solwaster 10.3km

Wandeling Solwaster 10.3 km, de naam Solwaster komt van “solistat”, d.w.z. “aan de Statte” en de bewoners van dit mooie dorp worden wel de “Lopets” genoemd. De Wandeling Solwaster 10.3 km bevind zich in echt een typische Ardens dorpje, gelegen op de heuvel tussen de rivier de Hoëgne en de Statte. Het dorp heeft de charme van de karakteristieke pastorale dorpjes uit de 19e eeuw aan de voet van de Hoge Venen behouden. Het is in 1981 uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van België.

Deze wandeling is eigenlijk gedaan met de e-bike. Dit omdat ik de Route voor rolstoelgebruikers wilde controleren (Solwaster 9). Mocht ik deze te voet hebben moeten doen kon ik waarschijnlijk niet meer een andere beginnen. Daarom kun je deze ofwel wandelen of fietsen.Je komt ook hier verschillende snijpunten van andere wandelingen tegen zodat je ze kan inkorten mocht het te ver zijn. Het nieuwe stuk is de zijde van de kerk waar we links omhoog gaan en zo aan de “Dolmen” komen. Het is aangegeven maar stelt eigenlijk niet zo veel voor. Het was wel een mooie rustplaats om even iets te eten en te drinken. Zoals op bijna alle plaatsen zijn er geen afvalbakken en moet je deze meenemen.

We krijgen ook nog de kans om (mits een kleine omweg het uitzichtpunt Le Billise te bezoeken. Verder gaan we terug langs mooie open bossen en komen terug op een klein stukje weg welke we tijdens verschillende wandelingen zijn tegengekomen. Eindigen doen we langs de grote weg (een km ongeveer) om terug aan de vertrekplaats te komen.

De route is te downloaden

Door Awijzer

Geef een reactie