Ideale vakantiebestemming

De Belgische Ardennen zijn een ideale vakantiebestemming.

Deze prachtige streek leent zich zowel voor een familie en/of vrienden reünie, een kort verblijf met z’n twee of de welverdiende jaarlijkse zomervakantie. Vooral het natuurpark ‘’Les Deux Ourthes”, een grondgebied van zes gemeentes: Gouvy, Houffalize, La Roche-en-Ardennes, Bertogne, Sainte-Ode en Tenneville, kan jong en oud, levensgenieters en vele anderen totaal charmeren.

Men vindt er prachtige valleien, beboste heuvels en vooral vele lieflijke dorpjes. Van waaruit men deze uitzonderlijke streek kan ontdekken. Op een van de talrijke Mountainbike- en uitgestippelde wandelroutes ligt het kleine dorpje Brisy met zijn +- 80 inwoners.
Aan de rand van het bos, met naast zich, het rustig voortkabbelende gelijknamige riviertje, dat naar de lager gelegen Ourthe stroomt.De streek herbergt eveneens de brouwerij van Achouffe, gekend van het alom geapprecieerde bier ‘La Chouffe’ In een tweede artisanale brouwerij, “Les Trois Fourquets”, gelegen in Courtil, op 5 km van Brisy, wordt een ander Ardens rasbier gebrouwen genaamd Lupulus. Kortom, deze streek biedt ontelbare mogelijkheden om van een onvergetelijk verblijf te genieten.

Door Awijzer

Geef een reactie