Brouwerij La Chouffe

Plan uw bezoek aan Brouwerij Achouffe Ardennen.

De brouwerij in de Ardennen is gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve speciaalbieren. De Ardennen en de brouwerij Achouffe vallen samen in het gelijknamige plaatsje. Met verschillende soorten bieren gebrouwen in eigen fabriek. Met de La chouffe als de blonde de Mc chouffe als de bruine. Dit zijn dan ook de bekendste bieren van de brouwerij. Maar er zijn meer smaken zoals de Houblon de N"ice de soleil en de bok. Een bezoekje aan de brouwerij dan moet u even contacten.

De omgeving van Achouffe.

Tegenover de taveerne vind u café-restaurant La Petite Fontaine. Waar u zeker welkom bent voor een kleine of grote maaltijd. De omgeving van het geheel leent zich prima voor een wandeling door dit charmante dorpje. Maar maakt u de wandeling voor of na het proeven van een heerlijke Achouffe? In de chouffe shop kunt u zeer leuke souvenirs kopen. Een kabouter muts en u hoort er helemaal bij..

De geschiedenis van de brouwerij La AChouffe.

Het begon allemaal aan het einde van de zeventiger jaren. Pierre Gobron en Chris Bauweraerts steken de koppen bij elkaar en maken een plan om zelf bier te gaan maken. Met een klein budget werd het eerste brouwsel van een aantal liter geproduceerd. Dit gebeurde in augustus 1982, dit brouwsel sloeg erg aan en er was een eigen smaak geboren. Bij de kabouters (dit zijn de fans van Chouffe) Vallen de verschillende smaken die ontwikkeld zijn erg in de smaak. Over de gehele wereld verspreiden de smaken zich tot wel 40 landen ver. Dit alles is ook tot stand gekomen door de aansluiting bij het netwerk van Duvel Moorgat. Die door middel van een investering en door ontwikkeling het biermerk Chouffe een boost gegeven heeft.

Brasserie d'Achouffe
Achouffe 8
6666 Wibrin
Achouffe
T: +32 61 23 04 44
Brouwerij Achouffe

Door Awijzer

Geef een reactie