Wandeling reinhardstein Ardennen

Wandeling Reinhardstein 6km Belgische Ardennen.

In de vallei van het kasteel van Reinhardstein vertrokken van op de parking. De wandeling Reinhardstein is gelegen in Ovifat in de Ardennen. Vandaag waren het temperaturen boven de 30 ° en dit was de perfecte wandeling daar het in de vallei 27° was.Een mooie wandeling door de vallei om terug te keren naar boven op de berg en dan naar Robertville bij de bekende stuwdam. Ik heb bewust niet veel foto’s van het kasteel daar er hier al honderden op het net staan. Op sommige moeilijk begaanbare stukken zijn er traptreden gemaakt en leuningen. Het pad gaat vlak langs het kasteel in een smalle gang. Ook gaat u langs de vallei met de rivier de Warche. De wandeling gaat prachtig tussen de rotsen door de vallei heen.

De wandeling Reinhardstein Ardennen gaat langs de waarschijnlijk hoogste waterval van de Belgische Ardennen. Tijdens de wandeling staat de rivier de Warche redelijk droog maar het water is zeer helder. We steken de rivier over tijdens de wandeling en de temperatuur in de vallei is zeker 5 graden koeler heerlijk. Even pauze aan de picknicktafel en de omgeving volledig in u opnemen. De uitzichtpunten tijdens deze wandeling zijn van zeer hoog niveau echt genieten. En bij het bekende uitzichtpunt Nez Napoleon verdwijnen uw gedachten in de natuur. Er is een stukje steil en met een afgrond waar u zeker op uw passen moet letten.

Het kasteel van Reinhardstein is natuurlijk wel de moeite waard als u het nog nooit bezocht heeft. Het geeft u een kijkje in de tijd van vroeger. Toen de tijdsdruk nog niet zo belangrijk was….

Download de route Reinhardstein 6km op Wikiloc.

Door Awijzer

Geef een reactie