Bij het stadje Spa Ardennen denkt u al gauw aan het spa water.

Breng zeker tijdens uw vakantie in de Belgische Ardennen een bezoek aan de stad Spa. Het is een van de bekendste plekken van de Belgische streek Ardennen. Het mineraalwater met de gelijknamige naam Spa is bekend over de hele wereld. De stad trekt in het verleden de welgestelde bezoekers aan die genoeg konden uitgeven. Maar tegenwoordig kan er voor ieder budget een passend vakantie onderkomen geboekt worden....Zeer bekend is de stad Spa Ardennen door de welness voorzieningen bij verschillende bedrijven. Het is ook een van de oudste kuuroorden van België. Maar ook het casino trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. En dan hebben we nog het race circuit van Spa-Francochamps. Ook de oude zeer rijke uitstraling van de stad en zijn gebouwen trekken veel bezoekers. Het eigen inwoners aantal zal rond de 12.000 liggen en die zijn veelal werkzaam in de toeristische sector of ze hoeven niet meer te werken. In en om Spa zijn er meer dan 900 vakantiehuisjes te vinden op onze zoek en boek pagina.

Bekijk zeker het ontstaan van het Spa water...


Hoe ontstaat het Spa water eigenlijk?

In het Ardennen gebied van de hoge Venen begint het proces van het Spa water. Het regenwater komt neer in het gebied normaal verdampt er een grote hoeveelheid van dit regen water. Maar door het koude grillige klimaat krijgt het regenwater de kans om door te sijpelen in de grond. De grond neemt het regenwater op en loodst het langs klei en zand. Daardoor word het regenwater gezuiverd en onderweg in het proces neemt het ook verschillende stoffen tot zich. Het Spa water wordt op verschillende plaatsen in en rond Spa uit de grond gehaald. En vanuit Spa gaan de flessen de gehele wereld over.

Wat gaan we doen in Spa en zijn omgeving?

Het safaripark mondesauvage vind u op circa 20 auto minuten afstand. Of u gaat kijken op het circuit van Spa francorchamps daar is meestal wel wat te doen. Wandelingen zijn er overal rondom Spa te maken. Bij Reinhardstein kunt u in een bijzondere Ardennen omgeving ook een wandeling maken.