Ontdek de leukste vakantiehuizen en vakantieparken in de Ardennen

Dinant koek?

27 januari 2017

Dinant koek een Ardennen lekkernij!

Iedereen die al eens in Dinant geweest is kent ze wel Dinant koek . Die keiharde koeken uit Dinant! Deze specialiteit zijn prachtig gebeitelde kunstwerken maar niet geschikt voor mensen met zwakke tanden. Laat staan dat je ze cadeau geeft aan je grootouders. Of ze moeten ze eerst een uurtje laten weken in hun tas koffie. Maar we kunnen niet ontkennen dat ze lekker zijn.

Het werd bedacht in de 15de eeuw door de inwoners van Dinant. Door het bewind van Karel de Stoute hadden de mensen het niet breed. Ze drukte het deeg in koperen mallen en maakten zo mooi versierde koeken. Hoofdingrediënten zijn tarwebloem en honing. Sommige mensen kopen hem als souvenier. Niet om op te eten dus maar om thuis als kunstwerk aan de muur te hangen.

Koek info op Dinant.be

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *